Свържете се с нас: 
0700 16 400

Меню
Меню
  • Начало
  • Политика за поверителност

Политика за поверителност

В сила от: 07 ноември 2018 г.

Медикал Експрес АД в качеството си на администратор на лични данни носи отговорност за обработването на личната Ви информация на настоящия уебсайт. 

Прочетете внимателно настоящата Политика за поверителност, която описва как събираме, съхраняваме и използваме информация за лицата, посещаващи този уебсайт („Лични данни”), как използваме Личните Ви данни и дава информация за предприетите от нас действия по зачитане правата Ви по отношение на Вашите личните данни.

Имайте предвид, че можем периодично да променяме, изменяме, допълваме, съкращаваме или актуализираме по друг начин настоящата Политика за поверителност, като съответната нова версия ще бъде публикувана на този уебсайт.

Какви Лични данни обработваме и за какви цели?

За повечето от нашите услуги не е необходима никаква форма на регистрация, което Ви дава възможност да посещавате сайта ни, без да ни информирате кой сте. За някои услуги обаче може да е необходимо да ни предоставите Лични данни, като например името Ви, и-мейл адрес или телефонен номер. Възможно е да събираме и използваме Лични данни, за да Ви предоставим продукти или услуги, да предлагаме продукти и услуги, за които смятаме, че могат да представляват интерес за Вас (когато са изпълнени законовите предпоставки за това), или за да комуникираме с Вас с друга цел, която е видна от обстоятелствата или за която Ви информираме при събирането на Лични данни от Вас. Основанията, въз основа на които най-често обработваме личните Ви данни са вашето съгласие.

Лични данни, използвани с цел анализ потреблението на уебсайта:

Възможно е да събираме и обработваме информация за посещенията Ви на този уебсайт, например, страниците, които посещавате, уебсайта, през който достъпвате. Ние използваме тази информация, за да подобрим съдържанието на сайта и да съберем обобщена статистика за лицата, които ползват сайта ни, за вътрешни цели във връзка с прочуването на пазара. В този процес е възможно да инсталираме „бисквитки“, които събират информация за наименованието на домейна на потребителя, Вашия доставчик на интернет услуги, операционната Ви система, както и датата и часа на достъп. „Бисквитка“ е малък информационен елемент, изпращан до браузъра Ви и съхраняван в твърдия диск на компютъра Ви. Бисквитките не увреждат компютъра Ви. Можете да настроите браузъра си да Ви уведомява, когато получите „бисквитка“, което ще Ви позволи да решите дали искате да я приемете или не. Имате възможност и изцяло да се откажете да получавате бисквитки. Ако обаче не приемете бисквитките, няма да можете да ползвате пълната функционалност на софтуера на браузъра Ви, както и на нашия уебсайт. Тези тагове/бисквитки са поставени както в онлайн реклами, които водят потребителите до този сайт, така и на различни страници в този сайт. Използваме тази технология, за да измерим ответното поведение на посетителите на сайтовете ни и ефективността на рекламните ни кампании (включително колко пъти е отворена дадена страница и коя информация е разгледана), както и за да оценим ползването на този уебсайт от Ваша страна. С помощта на тези тагове/бисквитки третото лице - партньор или партньорът за уеб анализ може да събира данни за посетителите на нашия и на други сайтове, да изготвя справки за нас относно активността на уебсайта и да предоставя други услуги, свързани с ползването на уебсайта и интернет. Тези партньори могат да предоставят събраната информация на други лица, ако има такова правно изискване или ако ангажират други лица да обработват информация от тяхно име. 

Възможно е да използваме редица технологии на различни доставчици, за да поддържаме функциите за уеб анализ и проследяване на потребителите, включително технологии на доставчиците, изброени по-долу. Ако желаете да изключите или контролирате начина, по който се използват тези технологии, последвайте предоставения до съответното трето лице линк:

Facebook (Facebook, Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA, 94304, USA) Privacy Policy, Plug-in, Opt-out (Отписване/отказ)

Google Analytics (Goo(Google Inc.,1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) Privacy Policy, Opt-out (Отписване/отказ)

Възможно е да комбинираме, агрегираме или анонимизираме данни, които сме събрали от Вас, и данни, които сме събрали от Вас или за Вас от други източници като бази данни с публичен достъп, доставчици на демографска информация, партньори, с които провеждаме съвместна маркетингова дейност, социални медийни платформи и други трети лица.

Възможно е да използваме данните Ви за търговски цели, включително за одити, за мониторинг и предотвратяване на измами, нарушения и други потенциални злоупотреби с нашите продукти и услуги, както и с цел внасяне на изменения в предлаганите от нас услуги. Възможно е също така да използваме данните Ви по начин, който считаме за необходим или уместен: 

(а) по силата на действащите законови разпоредби;

 (б) с оглед спазване на съдебни разпореждания;

 (в) за да отговорим на искания от страна на публични органи и държавни власти, включително публични органи и държавни власти извън държавата, в която пребивавате; 

(г) за да прилагаме общите си условия;

 (д) за да защитим своите операции или тези на свързаните с нас лица; 

(е) за да защитим своите права, неприкосновеност, сигурност и имущество и/или тези на свързаните с нас лица, Вашите такива или тези на трети лица; 

(ж) за да получим съответната правна защита или да ограничим вредите, които може да претърпим.

Кога и на кого разкриваме Вашата информация?

Настоящата Политика за поверителност описва обстоятелствата, при които е възможно да споделим Личните Ви данни.Възможно е Лични данни да бъдат предавани на трети лица, които действат от наше име, за по-нататъшна обработка съгласно целта(целите), за която(които) са събрани първоначално, или за да бъдат обработвани законосъобразно по друг начин, като например доставка на услуги, оценка на полезността на този уебсайт, маркетинг, управление на данни или техническа поддръжка.

Тези трети лица са договорили с нас да използват Лични данни само за договорената цел и да не продават Личната Ви информация на трети лица, както и да не ги разкриват на трети лица, освен съгласно изискванията на закона, разрешеното от нас или посоченото в настоящата Политика за поверителност.

Възможно е също така събраните от Вас Лични данни да бъдат предадени на трето лице, в случай че търговската дейност на този сайт или част от нея и клиентските данни, свързани с нея, са предмет на продажба, възлагане или прехвърляне, в който случай ние ще изискаме от купувача, правоприемника или приобретателя да третира Личните данни съгласно настоящата Политика за поверителност.

Освен това възможно е Лични данни да бъдат разкрити: на трето лице, ако сме длъжни да го направим по силата на приложим закон, съдебно разпореждане, призовка или правителствен акт; ако добросъвестно считаме, че разкриването е необходимо с оглед защита на законови права, сигурността и целостта на настоящия уебсайт, с оглед защита на Вашата безопасност и тази на другите; като част от наказателно или друго правно разследване или производство в страната или чужбина; на трети лица, консултанти и други организации в разумно необходимата степен за напредването или преминаването към преговори или сключване на корпоративни или търговски сделки.

Личните данни, които събираме от Вас, може да се обработват, достъпват и съхраняват извън България в други държави. Във въпросните държави може да се прилага различна степен на защита на Личните данни. В случай че предадем Личните Ви данни на външни дружества в други юрисдикции, ще гарантираме, че Личните Ви данни са защитени, като приложим степента на защита, изискуема съгласно действащите закони за защита на личните данни.

Как защитаваме Личните Ви данни?

Използваме подходящи технически, административни и физически предпазни мерки за защита на информацията, събирана посредством настоящия уебсайт. За съжаление никоя организация не може да гарантира абсолютна сигурност на информацията, особено информация, която се предава по интернет.

Как боравим с информация от лица, ненавършили 14 години?

Нашият уебсайт не е предназначен за деца. Не събираме съзнателно лични данни от деца, ненавършили 14 години. Ако все пак се наложи на дете под 14 години да ползва някоя от формите на нашия уеб сайт, които изискват предоставяне на лични данни, то функционалностите на сайта следва да бъдат използвани от родител/настойник от името на детето.

Колко дълго съхраняваме Лични данни?

Съхраняваме Личните Ви данни само за периода, необходим за осъществяване на целите, за които са събрани, или за спазване на законовите или регулаторните изисквания. При Ваше искане, ще Ви предоставим по-детайлна информация.

Какви права имате и как можете да ги упражните?

При всяко обработване на Лични данни ние вземаме мерки в разумни граници, за да обезпечим, че Личните Ви данни са точни и актуални за целите, за които са събрани. Ще Ви дадем възможност да упражните следните права при условията и до степента, определени в закона.

Ако желаете да се свържете с нас относно използването на Личните Ви данни или за да възразите частично или изцяло срещу обработването на Личните Ви данни, свържете се с нас. Ако сте дали съгласие, може да го оттеглите.

Вие имате следните права спрямо личните Ви данни, обработвани от Медикал Експрес при посещение на нашия уеб сайт:

  1. Да получите достъп до Вашите личните данни, които Медикал Експрес обработва и да получите копие от тях;

  2. При непълнота или неточност в данните, които Медикал Експрес обработва, личните Ви данни да бъдат коригирани;

  3. Да поискате данните Ви да бъдат заличени, когато са налице условията за това. Такива случаи са ако е постигната целта, за която данните са събрани; оттеглили сте съгласието си, когато обработката се базира на съгласие и няма друго законово основание за обработка; данните Ви се обработват незаконосъобразно, и други;

  4. В определените от закона случаи да изискате обработката на личните Ви данни да бъде ограничена;

  5. В случаите, когато данните Ви се обработват на основание на легитимен интерес (изброени по-горе в това уведомление), можете да възразите срещу обработването на Вашите лични данни на това основание;

  6. Да упражните правото си на преносимост на данните и да поискате данните Ви да бъдат предоставени в структуриран, общоупотребяван и машинно-четим формат;

  7. Да оттеглите даденото от Вас съгласие, когато обработването на личните Ви данни се основава на съгласие.

Ние ще отговорим на Вашето искане в най-кратък възможен срок и не по-късно от 30 дни от неговото получаване.

Също така имате право да подадете жалба до Комисия за зашита на личните данни, когато са налице съответните предпоставки за това.

Понастоящем не реагираме на подавани от уеб браузъри сигнали „do not track”, нито на други механизми, които предоставят метод за отказ от събирането на информация от уебсайтове и други онлайн услуги.

Декларация за съгласие с 
Политиката за поверителност
НА Медикал Експрес ЕООД

 

Защитата на личните данни и опазването на личната и финансовата информация на нашите клиенти ни е особено важно. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно Общия регламент 2016/670 (по-известен като GDPR ), Закона за защита на лични данни ( ЗЗЛД ) и Закона за електронната търговия ( ЗЕТ ). Моля, разгледайте тази декларация, в която Ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни от страна на Медикал Експрес ЕООД (последващо Ние или Дружеството). В тази декларация ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт. С нея също така Ви информираме за сроковете и правните основания да събираме, обработваме, съхраняваме, използваме, унищожаваме и защитаваме личната Ви информация, доколкото с нея Вие не ни давате изричното си съгласие да вършим това.

Какво се случва с данните Ви, след като се свържете се нас?

Когато ни пишете чрез формуляра на нашия уебсайт или ни пращате имейл, ние съхраняваме данните Ви за периода, необходим за обработване на искането Ви, както и за да отговорим на Ваши последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие!

Съхраняване на Вашите данни

Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме Вашия IP адрес, както и Вашите имена, адрес, имейл адрес и данни за използваното от Вас платежно средство, например номер на кредитната Ви карта.

Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите преддоговорни или договорни задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на

– обработващия плащането доставчик на платежни услуги (банка, PayPal, ePay),

– куриерската фирма, с която Ви доставяме покупката,

– нашия счетоводител и

- КлаудКарт АД, които са наш обработващ данни съгласно GDPR, и с които имаме съответния договор.

При незавършена поръчка оставяме въведените по нея данни за 30 дни и си запазваме правото да Ви информираме периодично за нейния статус, съответно за Вашите опции вследствие на това. При завършена поръчка и изпълнен от наша страна договор на основание чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството ( ЗСч ) 10-годишен срок.

 

Използване на опцията за отказ („Opt-out“)

Ако по някаква причина желаете да откажете услугите, които предоставяме чрез гореизброените „бисквитки“, трябва да посетите секция „ Упражни правата си! “ на нашия сайт и да следвате посочените там стъпки.

Нюзлетър

Можете да се абонирате за нашия нюзлетър, като попълните формуляра на нашия сайт. За тази цел се нуждаем от Вашия имейл адрес и съгласието Ви да Ви пращаме съответните съобщения.
След като се регистрирате за нашия нюзлетър/мейлинг, ще ви изпратим потвърдително съобщение с линк, с чиято помощ да потвърдите регистрацията.
Можете да се откажете от абонамента си за нашия нюзлетър по всяко време. Моля, изпратете отказа си на следния електронен адрес: e.milcheva@mdexpress.net или използвайте бутона „отпиши ме“. Веднага след това ще заличим данните Ви във връзка с изпращането на нашия нюзлетър.

Вашите права

Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение.

Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е  Комисията за защита на лични данни

Свържете се с нас по един от следните начини:

Медикал Експрес ЕООД , данни за контакт: Sofia , g.dimitrova@mdexpress.net , 359882999650

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки